Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Van de GriftJan van Dijk ToursSoester Courant

Kaarsjes voor vrijheid.

Kaarsjes voor vrijheid.

Kaarsjes voor vrijheid in de Rembrandtkapel.

Vrijheid is het waard om te vieren, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Want wat betekent vrij zijn eigenlijk?

Het thema voor 2018 voor 5 mei is “Geef vrijheid door”. In Soest doen we dit mede door het ophalen en overhandigen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen door de atleten van AV Pijnenburg. Burgemeester R. Metz zal een toespraak houden. In het ontmoetingscentrum Klaarwater wordt door vrijwilligers van de SWOS in samenwerking met de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg een bevrijdingsontbijt georganiseerd. Na het verlaten van het ontmoetingscentrum gaan de sporters door naar museum Soest waar door burgemeester Metz het bevrijdingsvuur in ontvangst wordt genomen en ontstoken. 

De Rembrandtkapel van de Vrijzinnigen Soest aan de Rembrandtlaan 20 biedt daarna voor iedereen een moment van rust en ruimte voor het aansteken van een kaarsje voor de vrijheid en na te denken over wat vrijheid van ons vraagt.

De Rembrandtkapel zal hiertoe open zijn vanaf 11.00 uur en zal om 13.00 uur sluiten. Iedereen kan een kaarsje voor de Vrijheid aansteken. Loopt u gerust even binnen om stil te staan bij vrijheid. Voor de meesten van ons gewoon, dat is het niet altijd geweest. Als u wilt kunt u een kopje koffie of thee drinken.

Waar: Rembrandtkapel, Rembrandtlaan 20

Tijd: 11.00 uur – 13.00 uur.

Wat: aansteken kaarsje voor de vrijheid.