Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Soester CourantVan de GriftDrukkerij ESED

Veteranenmiddag 2015

Veteranenmiddag 2015

Veteranenmiddag op 20 juni 2015 in Soest.

In vele gemeenten in Nederland worden er jaarlijks lokale bijeenkomsten georganiseerd voor veteranen. Voorheen alleen voor veteranen uit dienst maar inmiddels ook voor de veteranen in dienst.

Op zaterdag 20 juni 2015 wordt door de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg in nauwe samenwerking met de gemeente Soest een veteranenmiddag in Soest georganiseerd.

Veteranenmiddag.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Een grote groep onder onze inwoners  heeft deze verschrikkelijke oorlog en de naweeën ervan aan den lijve ondervonden. In de jaren daarna en tot op de dag van vandaag zijn velen van hen uitgezonden, om ver van huis de vrede en veiligheid voor anderen te waarborgen. Ze hebben in eigen land en/of daarbuiten een belangrijke bijdrage geleverd aan onze vrijheid en die van anderen.

In het kader van 70 jaar bevrijding organiseert de stichting comité 4 en 5 mei Soest -Soesterberg in nauw overleg met de gemeente Soest een bijeenkomst voor veteranen, zowel uit dienst als in dienst, in de Petrus en Pauluskerk te Soest.

Deze lokale veteranenmiddag vindt plaats op zaterdagmiddag 20 juni 2015 van 13.15 tot ± 17.00 uur. Het wordt een muzikale middag, met optredens van Muziek Vereniging PVO en het Reünie Orkest van de Artillerie. Ook het koor van PVO PVOcaal zal tijdens  deze middag optreden. De middag vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk van Soest. De ontvangst is van 13.15 uur tot 14.00 uur. De muzikale invulling start om 14.00 uur. Uiteraard is er bij de ontvangst koffie/thee en in de pauze in ieder geval een drankje. Ook zullen er enkele toespraken zijn.

Wie kunnen het concert bezoeken.

1. Veteranen uit de gemeente Soest:

De veteranen uit de gemeente Soest hebben voor deze middag een uitnodiging ontvangen van de burgemeester van Soest en de stichting 4 en 5 mei Soest - Soiesterberg en konden zich via een antwoordformulier voor deze middag opgeven. Voor hen zijn al plaatsen gereserveerd.

Veteranen die zich nog niet hebben opgegeven kunnen dit alsnog doen zowel telefonisch (06-28939510) als via de e mail (cees.vos@4-5-mei.nl )graag wel vóór 1 juni 2015 bij Cees Vos.

2. Inwoners uit de gemeente Soest.

Naast de veteranen kunnen ook de inwoners uit de gemeente Soest het concert bezoeken. Voor de inwoners van Soest is dit een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met onze veteranen. Het verleden van onze veteranen zal dan ook zeker ter sprake komen.

Kaarten voor deze middag zijn gratis af te halen bij Primera in Soest Zuid, het museum Oud Soest aan de Steenhoffstraat 46 te Soest (museum open op de woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur) en in Soesterberg bij drogisterij Sukking naast de Plus markt. U kunt uw kaarten ook bestellen via Cees Vos e mail cees.vos@4-5-mei.nl  of telefonisch 06-28939510. De kaarten liggen dan bij de ingang van de kerk voor u klaar.