4 mei: Herdenken in Soest en Soesterberg

Herdenking 2022 zie nieuwsberichten

Herdenkingsceremonie 2021

Nieuwsberichten 2022

Op de websites en sociale media van de gemeente Soest, het Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg en de Scouting Soest, is vanaf 17.00 uur een herdenkingsceremonie op video te zien met onder andere een toespraak van burgemeester Rob Metz.

Deze video is speciaal voor inwoners van Soest en Soesterberg gemaakt door de vier scoutinggroepen, o.l.v De Fakkeldraagsters.

Bekijk de herdenkingsvideo

Bekijk de speech van burgemeester Rob Metz

Verder is er op 4 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur een speciale uitzending rond de Dodenherdenking van Radio Soest.

Herdenking 2022 zie nieuwsberichten

Herdenkingsmonumenten en vlagprotocol 4 mei 2021

Nieuwsberichten 2022

Gedurende de dag kunnen inwoners van Soest en Soesterberg, op eigen gelegenheid en met inachtneming van de coronaregels, de herdenkingsmonumenten bezoeken en er bloemen leggen.

Ook roept het Comité 4 en 5 mei inwoners van Soest en Soesterberg op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. Dat kan en mag vanaf zonsopgang tot zonsondergang (zie ook vlagprotocol). 

Foto's kranslegging 2022 Soest

Foto's kranslegging 2021

Foto's dodenherdenking 2021

Foto's dodenherdenking 2020

Schoonmaakbeurt

Traditiegetrouw poetsen leerlingen van de 2e Van der Huchtschool het oorlogsmonument aan het Verzetsplein voorafgaand aan de Dodenherdenking op 4 mei en zorgt het Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg dat de overige monumenten er netjes bij liggen. 

Ook al is er geen gezamenlijke herdenking dit jaar, vergeefs is de schoonmaakbeurt niet. Klik hier voor de foto's van de schoonmakbeurt. Ook is er weer een minibiografie opgesteld door de leerlingen van groep 8 van de 2e Van der Huchtschool. Lees de minibiografie van Rut van Veenendaal hier.

Gedichtenwedstrijd 2021

Dit jaar is er wederom een gedichtenwedstrijd gehouden op het Griftland, met dank aan de docenten van het Griftland: Lisa Arts en Reinier Kniest. De gedichten zijn beoordeeld door Karin Haar, Dorothé Bunnik en Janneke de Groot van de SLAS.

De gedichten van 2021:

De vrijheid van het heden, Sylvia Backelandt (1e plek)

Je ziet het niet, Channa Hoogenboom (2e plek)

Vrijheid, Tess Richmond (3e plek)

Voor meer informatie over de activiteiten in Soest en Soesterberg kunt u contact opnemen met het Comité 4 en 5 mei:

Sponsoren