Vieren

5 mei 2024

Bevrijdings Concert 2024

Muziekvereniging PVO geeft zondag 5 mei een bevrijdingsconcert in Nationaal Militair Museum Soesterberg

Ter gelegenheid van de 79ste Nationale Bevrijdingsdag organiseert Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg het Bevrijdingsconcert in Nationaal Militair Museum Soesterberg. Muziekverening PVO uit Soest, die dit jaar haar 125 jarige jubileum viert, verzorgt dit jaar wederom de muziek. Zowel het harmonieorkest als de big band van de vereniging laten van zich horen.

Harmonieorkest
Het harmonieorkest van de vereniging onder leiding van Mark Beursgens neemt de muziek voor de pauze voor zijn rekening. Het 35 koppige orkest gaat o.a. Bommen Berend voor U spelen, geschreven door Jan de Haan ter nagedachtenis van het Gronings ontzet 350 jaar geleden.

Big Band Blow
Na de pauze is de big band van PVO aan de beurt onder leiding van dirigent Elwin van der Molen. Zij spelen een divers repertoire wat een mix is van muziek uit de oorlogsjaren o.a. de Armed Forces Medley en enkele moderne stukken. Samen met zangers Harrie Herfst en Koen van der Molen en zangeres Renate de Geus sluit de band de avond feestelijk af.

125-jarig jubileum
Muziekvereniging PVO die inmiddels 106 leden telt bestaat uit een harmonieorkest, de Band Blow, de Eemlander Blaaskapel, het Occasional Brass Quintet, het studieorkest, het Nieuw Talenten Orkest, zangkoor PVOcaal en de dweilband WBAWWWWB (wij blazen als waar wij willen band). Op 19 oktober van dit jaar, viert de vereniging haar 125-jubileum met een Jubileumconcert.

Kaarten Bevrijdingsconcert

Er zijn dit jaar 350 kaarten beschikbaar. Kaarten voor het concert zijn € 5,00 per kaartje en te bestellen via Concert bevrijdingsdag 2024 . Het concert vindt plaats in Nationaal Militair Museum Soesterberg en vangt aan om 20.00 uur. Zaal is open om 19.30 uur. Meer informatie over Nationaal Comite 4 en 5 mei is te vinden op www.4en5mei.nl. Meer informatie over Muziekvereniging PVO is te vinden op www.pvosoest.nl

Bevrijdingsvuur & Bevrijding 5 mei 2024

Op 5 mei om 8.50 uur wordt in Soest het bevrijdingsvuur ontstoken bij het monument aan het Verzetsplein.
Inwoners van Soest en Soesterberg worden opgeroepen om de vlag (zonder wimpel) de gehele dag in top te hangen (zie ook vlagprotocol bij kopje algemeen op deze site). 

Op drie locaties worden in samenwerking met SWOS op drie locaties Bevrijdingsbrunches voor ouderen georganiseerd.
Aanvang 11.30
Locaties:
OC Soesterberg, Soesterberg
OC De Klarinet, Soest
OC Klaarwater

Contactpersoon Nico Huizing 0647225845

Foto's ontsteken bevrijdingsvuur 2021

Foto's activiteiten bevrijdingsdag 2021

Foto's bevrijdingsdag 2019

Sponsoren