Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Webdesign SoestSoester CourantEetcafé Centraal

Gedichten Griftland College

Gedichtenwedstrijd Griftland College 2016.

In 2016 werd er onder leiding van de docent Maatschappij leer van het Griftland College mevrouw Christien Beuving in nauwe samenwerking met de stichting comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg weer een gedichtenwedstrijd georganiseerd. Aan deze wedstrijd werd deelgenomen door de leerlingen uit de klassen vier van de HAVO en de klassen vijf van de VWO. Meer dan 200 gedichten moesten dit jaar door een jury worden bekeken. Uit de 30 door hen uitgekozen gedichten werden uiteindelijk de zes winnende gedichten gekozen 1 t/m 3 HAVO en 1 t/m 3 VWO). Geen gemakkelijke opgaaf. De leerlingen krijgen van hun docent de opdracht mee dat ze zich dienen te houden aan het landelijk thema. Voor 2016 luidde het jaarthema 'Geef vrijheid door'' Niet het gemakkelijkste thema. Het nationaal Comité 4 en 5 mei geeft jaarlijks een thema mee aan organiserende organisaties. 

De jury en het bestuur van de Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg bedanken langs deze weg alle leerlingen en hun docenten maatschappijleer voor hun inzet. De gedichten geven een zeer waardevolle invulling aan de herdenking in Soest. Op deze wijze dragen we met z'n allen bij in het herdenken van hen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor onze vrijheid of hier zelfs het leven voor gelaten hebben. Ook denken wij bij het herdenken aan alle nabestaanden die verder moeten leven met die zo verschrikkelijke herinnering.

De winnaars krijgen van de stichting comité Soest - Soesterberg een excursie aangeboden. Vier winnaars (twee waren er vernhinderd) zijn met hun docente maatschappijleer Christien Beuving naar het verzetsmuseum geweest. Onderstaande foto is gemaakt door Christien Beuving. 

Voor 2016 bestond de jury uit:

Met betrekking tot de gedichten van de HAVO leerlingen:

mevr R. Wagenaar-Witkamp,
mevr E. Verheijen,
de heer G. Tourné,
mevrouw M. Kok,
mevr. E. Kramer,
mevr. C. van den Breemer

Winnende gedichten 2016.

Voor het gedicht van Masja van de Hoef klik hier

Voor het gedicht van Bram Hugen klik hier

Voor het gedicht van Senna Brouwer klik hier

Voor het gedicht van Kelly Sakkers klik hier

Voor het gedicht van Luuk Bauer klik hier

Voor het gedicht van Ryanne Koelewijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
.