Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Grand Cafe De LindenhofVan de GriftCatering Centraal

Gedichten Griftland College

Gedichtenwedstrijd met de leerlingen van nhet Griftland College.

Ieder jaar wordt er onder leiding van de docenten Maatschappij leer van het Griftland College mevrouw Christien Beuving en haar collega mevrouw Lisa Arts in nauwe samenwerking met de stichting comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg een gedichtenwedstrijd georganiseerd. Aan deze wedstrijd wordt jaarlijks  deelgenomen door de leerlingen uit de klassen vier van de HAVO en de klassen vijf van de VWO. Jaarlijks worden meer dan 200 gedichten door een jury bekeken en beoordeeld. Uit de 30 door hen uitgekozen gedichten werden uiteindelijk zes winnende gedichten gekozen 1 t/m 3 HAVO en 1 t/m 3 VWO). Geen gemakkelijke opgaaf. De leerlingen krijgen van hun docent de opdracht mee dat ze zich moeten proberen te houden aan het landelijk thema. Het thema wat voor de jaren 2015 - 2020 door het nationaal comité.

De jury en het bestuur van de Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg bedanken langs deze weg alle leerlingen en hun docenten maatschappijleer voor hun jaarlijkse inzet. De gedichten geven een zeer waardevolle invulling aan de herdenking in Soest. Op deze wijze dragen we met z'n allen bij in het herdenken van hen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor onze vrijheid of hier zelfs het leven voor gelaten hebben. Ook denken wij bij het herdenken aan alle nabestaanden die verder moeten leven met die zo verschrikkelijke herinnering.

De winnaars krijgen van de stichting comité Soest - Soesterberg een excursie aangeboden. 

In 2020 herdenken en vieren we 75 jaar bevrijding. De stichting comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg heeft het voornemen om in 2020 een gedichtenbundel uit te brnegen met gedichjten van de leerlingen van het Griftland college. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
.