Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Catering CentraalJan van Dijk ToursDrukkerij ESED

Programma gemeente Soest

Programma gemeente Soest

Vanwege de coronacrisis dit jaar geen herdenking zoals u van ons gewend bent. We hebben zowel voor Soest als voor Soesterberg een gezamenlijk programma samengesteld. 

4 mei 2020

Van zonsopkomst (06.03) tot zonsondergang (21.10) vlag half stok. Voor 4 mei is het vlagprotocol aangepast en in heel Nederland roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei iedereen op om de gehele dag de vlag half stok te hangen. Dit geeft verbondenheid. Nederlanders voelen zich juist op 4 en 5 mei met elkaar verbonden. Juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moelijke periode sterk in onze samenleving gevoeld.  

10.00 uur.

Kranslegging door burgemeester dhr R.T. Metz bij het monument te Soesterberg. Dit in aanwezigheid van wethouder(s) en een afgevaardigde van het bestuur van de stichting 4 en 5 mei Soest Soesterberg.

11.00 uur

Kranslegging door burgemeester dhr R.T. Metz bij het monument te Soest. Dit in aanwezigheid van wethouder(s) en een afgevaardigde van het bestuur van de stichting 4 en 5 mei Soest Soesterberg.

De kransleggingen zijn zonder publiek. De kransen worden gelegd namens de gehele gemeenschap van Soest. 

Van 19.00 uur tot 22.00 uur wordt er via radio Soest een speciaal radioprogramma uitgezonden dat in het teken staat van de 4 mei herdenking. Tussen 19.30 uur en 19.58 uur dragen leerlingen van het Griftland College hun gedichten voor die zij hebben opgesteld in het kader van de geichtenwedstrijd van het Griftland College. 

Gedicht van Thomas Lantsheer klik hier

Gedicht van SaharShiwari klik hier

Gedicht van Isabel de Haas klik hier

Om 19.58 uur zal het taptoe signaal (klik hier) klinken gevolgd door de twee minuten stilte.

Om 20.02 uur zal het signaal voorwaarts (klik hier) klinken gevolgd door het Wilhelmus.

Het taptoe signaal en het signaal voorwaarts worden bij het monument in Soest jaarlijks ten gehore gebracht door Adri Verlaan van de muziekvereniging PVO. Dit jaar zijn de signalen te beluisteren via deze pagina. 

Om 20.02 uur zal het Wilhelmus (couplet 1) ten gehore worden gebracht. Na het Wilhelmus kunt u de toespraak van burgemeester dhr R.T. Metz beluisteren. 

Toespraak burgemeester dhr R.T. Metz klik hier.

De toespraak van burgemeester Metz is hier vanaf 4 mei te beluisteren. 

Vanaf  20.10 uur tot ongeveer 20.30 uur zullen leerlingen van groep 8 van de 2e Van der Huchtschool gedichten voordragen en zullen twee leerlingen de minibiografie van dhr G.J. Dorresteijn voordragen. Deze minibiografie is door de leerlingen van groep 8 van de 2e Van der Huchtschool opgesteld. 

Gedicht van Josephine Dekkers en Madelief Faneyte klik hier

Gedicht van Sofie Bos en Caya Mets klik hier

Gedicht van Sophie Haven klik hier

Om de minibiografie te beluisteren die wordt voorgedragen door Anna van 't Hof en Nodin Schoonderwoerd klik hier

Door de vier scoutinggroepen, o.l.v De Fakkeldraagsters, is een speciale video samengesteld in het kader van de 4 mei herdenking 2020.  Om hem te beluisteren en te zien klik hier.

Deze video is vanaf 4 mei hier te zien en te beluisteren. 

Rond 20.30 uur zal tot 22.00 uur het radioprogramma worden voortgezet.

Klik hier voor taptoe, signaal voorwaarts en het Wilhelmus gespeeld door leden van de muzoekvereniging PVO. Vanaf zijn balkon aan de Ir Menkolaan speelde Leo van PVO het taptoesignaal, klik hier.

Voor de foto's zie:

Klik hier voor foto's 2010

Klik hier voor foto's 2011

Klik hier voor foto's 2012

Klik hier voor foto's 2013

Klik hier voor foto's 2014

Klik hier voor foto's 2015

Klik hier voor foto's 2016

Klik hier voor foto's 2017

Klik hier voor foto's 2018

Klik hier voor foto's 2019

Klik hier voor foto's 2020