Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Jan van Dijk ToursSoester CourantGrand Cafe De Lindenhof

Programma gemeente Soest 2021

Programma gemeente Soest 2021

4 Mei - Dodenherdenking

Gedurende de dag kunnen inwoners van Soest en Soesterberg, op eigen gelegenheid en met inachtneming van de coronaregels, de herdenkingsmonumenten bezoeken en er bloemen leggen.

Ook roept het Comité 4 en 5 mei inwoners van Soest en Soesterberg op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. Dat kan en mag vanaf zonsopgang tot zonsondergang (zie ook vlagprotocol bij kopje algemeen op deze site). 

Op de websites en sociale media van de gemeente Soest, het Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg en de Scouting Soest,

is vanaf 17.00 uur een herdenkingsceremonie op video te zien met onder andere een toespraak van burgemeester Rob Metz.

Deze video is speciaal voor inwoners van Soest en Soesterberg gemaakt door de vier scoutinggroepen, o.l.v De Fakkeldraagsters.

Daarnaast kunnen inwoners uiteraard ook de nationale herdenking op televisie bekijken.

KNOP NAAR VIDEO

Verder is er op 4 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur een speciale uitzending rond de Dodenherdenking van Radio Soest www.radiosoest.nl .

Traditiegetrouw poetsen leerlingen van de 2e Van der Huchtschool het oorlogsmonument aan het Verzetsplein voorafgaand aan de Dodenherdenking op 4 mei en zorgt het Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg dat de overige monumenten er netjes bij liggen. 

Ook al is er geen gezamenlijke herdenking dit jaar, vergeefs is de schoonmaakbeurt niet. Klik hier voor de foto's van de schoonmakbeurt. Ook is er weer een minibiografie opgesteld door de leerlingen van groep 8 van de 2e Van der Huchtschool.

Klik hier voor de minibiografie van Rut van Veenendaal.

Dit jaar is er wederom een gedichtenwedstrijd gehouden op het Griftland, met dank aan de docenten van het Griftland: Lisa Arts en Reinier Kniest. De gedichten zijn beoordeeld door Karin Haar, Dorothé Bunnik en Janneke de Groot van de SLAS (www.slas-soest.nl)

Lees hier het gedicht van Tess Richmond, uit 4VC, wat op de 3e plaats in de gedichtenwedstyrijd is geëindigd.

Lees hier het gedicht van Channa Hoogenboom, uit 4VC, wat op de 2e plaats in de gedichtenwedstrijd is geëindigd.

Lees hier het gedicht van Sylvia Backelandt, uit 5VC, wat op de 1e plaats in de gedichtenwedstrijd is geëindigd.

Voor de foto's van de kranslegging in Soest en Soesterberg op 4 mei 2021 door de burgemeester en de wethouders klik hier. 

Voor de foto's van 2021 klik hier.

Voor de foto's van 2020 klik hier.

Voor meer informatie over de activiteiten in Soest en Soesterberg kunt u contact opnemen met Fred Heidinga van het Comité 4 en 5 mei: fred.heidinga@4-5-mei.nl