Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Jan van Dijk ToursCatering CentraalWebdesign Soest

Vrijheidsmaaltijd 2021

Vrijheidsmaaltijd 2021

5 Mei - Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei brandt in Soest bij het monument aan het Verzetsplein het bevrijdingsvuur. Inwoners van Soest en Soesterberg worden opgeroepen om de vlag (zonder wimpel) de gehele dag in top te hangen (zie ook vlagprotocol bij kopje algemeen op deze site). 

En er zijn die dag online bevrijdingsfestivals te volgen via www.bevrijdingsfestival.nl. In Soest en Soesterberg zijn er vanwege de coronarestricties geen speciale festiviteiten.

Wel roept het comité inwoners op om dit jaar in huiselijke kring Bevrijdingsdag te vieren met een Vrijheidsmaaltijd.

De Vrijheidsmaaltijd zorgt voor bijzondere ontmoetingen aan de eettafel en is dé plek voor een goed gesprek over vrede en vrijheid en om met elkaar een toost uit te brengen.

Chef en schrijfster Yvette van Boven, wiens kookboeken in duizenden huishoudens op de keukentafel liggen, is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te maken.

Daarnaast hebben de chefs van Sabrosa Bar & Kitchen en Eetvilla Van den Brink op verzoek van het Comité 4-5 mei Soest-Soesterberg een eenvoudige en heerlijke Soester Vrijheidsmaaltijd bedacht om zelf thuis te maken.

Ingrediënten voor de Vrijheidsmaaltijdsoep en de Soester Vrijheidsmaaltijd zijn verkrijgbaar bij enkele supermarkten in Soest en Soesterberg.

Diverse restaurants in Soest en Soesterberg bieden op Bevrijdingsdag een speciale Vrijheidsmaaltijd aan om af te halen of te laten bezorgen.

In diverse zorginstellingen wordt een Vrijheidsmaaltijd geserveerd. Bij de Vrijheidsmaaltijd wordt een informatie- en inspiratiepakketje aangeboden met gespreksvragen, een creatieve opdracht, een gedicht en een minibiografie van een Soester verzetsstrijder. Het zijn de overige ingrediënten voor deze Vrijheidsmaaltijd 2021 die helpen om met elkaar bewust het gesprek te voeren over vrede en veiligheid in onze samenleving. Zie ook de advertentie in de Soester Courant.

Klik hier voor de inleiding van de vrijheidsmaaltijden.

Klik hier voor de recepten van de vrijheidsmaaltijden.

Klik hier voor de advertentie in de Soester Courant dd 28 april 2021.

Voor meer informatie over de activiteiten in Soest en Soesterberg kunt u contact opnemen met Fred Heidinga van het Comité 4 en 5 mei: fred.heidinga@4-5-mei.nl

Klik voor de foto's ontsteken bevrijdingsvuur 2021 hier.

Klik voor de foto's activiteit bevrijdingsdag 2021 hier.

Klik voor de foto's van 2019 hier.