Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Van de GriftCatering CentraalWebdesign Soest

Kaarsjes voor vrijheid in de Rembrandtkapel.

Kaarsjes voor vrijheid in de Rembrandtkapel.

Kaarsjes voor vrijheid in de Rembrandtkapel.

Het jaarthema van 2019 luidt  ”In vrijheid kiezen”.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei staat stil bij de waarde van de vrije, democratische rechtsstaat, het buitenwerkingstellen van deze rechtsstaat in de jaren 1940-1945, en de verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen om de rechtsstaat én de vrijheden die we daarbinnen genieten te waarborgen.

Realiseren wij wel dat we leven in een vrij land? Dat we kunnen doen en laten en dus kunnen kiezen wat wij willen! Dat is niet altijd zo geweest in Nederland. De vrijheid die we nu hebben is er niet altijd geweest. Het is het daarom waard de vrijheid te vieren. Even stil te staan en te beseffen dat we zo vrij zijn in Nederland dat we hier kunnen en mogen kiezen. Dat is helaas nog niet overal in de wereld zo.

Gelukkig in Soest staan we hier wel even stil bij. Kunnen we ervoor kiezen om er bij stil te staan! In alle vrijheid!

De Rembrandtkapel van de Vrijzinnigen Soest aan de Rembrandtlaan 20 biedt voor iedereen een moment van rust en ruimte voor het aansteken van een kaarsje voor de  vrijheid en na te denken over wat vrijheid om te mogen kiezen wat wij willen, isIn de Rembrandtkapel zal daarom in de zondagsbijeenkomst die van 10.15 uur tot 11.15 uur is, in het teken staan van Vrijheid. Daarna is er voor iedereen de mogelijkheid een kaarsje voor de Vrijheid aan te steken. Loopt u gerust even binnen om stil te staan bij deze keuze-vrijheid. Voor de meesten van ons gewoon, dat is het niet.

Als u wilt bent u welkom voor een kopje koffie of thee.

Waar: Rembrandtkapel, Rembrandtlaan 20

Wanneer: 5 mei 2019

Tijd: 10.15 uur – 13.00 uur.

Wat: aansteken kaarsje voor de vrijheid.

Deze gelegenheid tot het aansteken van een kaarsje sluit mooi aan bij de overhandiging van het bevrijdingsvuur aan burgemeester dhr. R.T. Metz bij het monument te Soest om 09.00 uur. Ook dit jaar wordt het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei weer opgehaald in Wageningen door sporters uit Soest.