Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Soester CourantWebdesign SoestGrand Cafe De Lindenhof

Bevrijdingsconcert 5 mei 2013

Terug naar overzicht

Publicatiedatum: 08-04-2013Bevrijdingsconcert 5 mei 2013

BEVRIJDINGSCONCERT 5 MEI 2013 IN HET MILITAIR LUCHTVAART MUSEUM TE SOESTERBERG

Het jaarlijkse Bevrijdingsconcert vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 5 mei in het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) in Soesterberg. De plv. directeur van het MLM heeft de stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg in de gelegenheid gesteld het concert dit jaar in het MLM te organiseren. De stichting stelt dit zeer op prijs : een prachtig concert op een unieke plaats, vlak voor de sluiting van het MLM.

Onze muziekvereniging PVO en het Amersfoortse koor On y Chante hebben samen een prachtig concert voorbereid.

On y Chante
 

On y Chante is een koor uit Amersfoort met ruim 30 leden. Het koor zingt op een goed amateurniveau, is ambitieus en steeds op zoek naar muzikale uitdagingen. Naast het instuderen van nieuwe stukken die bij voorkeur boven het bestaande niveau uitstijgen, is ook het verder uitdiepen van het basisrepertoire belangrijk. Op dit moment studeert het koor op muziek van Johann Christoph Bach (Der Mensch, vom Weibe geboren), Gabriel Fauré (Pavane) en  Henry Purcell (Welcome to all the pleasures). Het basisrepertoire is zeer gevarieerd, van klassiek tot modern, uit de 16e tot en met de 20e eeuw, wereldlijke en geestelijke muziek. Tijdens het Bevrijdingsconcert laat On-Y-Chante een dwarsdoorsnede horen.

Sinds medio 2010 staat het koor onder leiding van Coert Bremmers, een veelzijdig muzikale kunstenaar, inspirerend en zeer gedreven. Hij is tevens muzikaal leider van Convocaal in Zwolle en En Suite in Apeldoorn. Hij heeft enkele instrumentale ensembles onder zijn hoede en geeft les. Ook componeert hij (liturgische) muziek en organiseert hij regelmatig muzikale projecten.

PVO (‘’Patientia Vincit Omnia’’) (Geduld Overwint Alles).

Na 114 jaar bruist PVO nog steeds van de energie.  Dat blijkt wel uit de vele activiteiten die georganiseerd worden.

In 2002 werd een 24-uurs muziekmarathon gehouden. In 2004 werd in het kader van het 975-jarig bestaan van de Gemeente Soest, menig activiteit muzikaal opgeluisterd door PVO. Een taptoe, historische optocht,  concert met de luchtmacht enz. met als hoogtepunt de door PVO georganiseerde musical-avond in samenwerking met koren, accordeonvereniging, solisten en dansers.  Mede dankzij al deze activiteiten in 2004 is PVO winnaar geworden van de Cultuurprijs Soest 2004.  Big Band Blow van PVO heeft dit dunnetjes overgedaan door de Cultuurprijs Soest 2008 in de wacht te slepen voor het organiseren van de Big Band Blow Night. Naast de jaarlijkse concerten zoals het Nieuwjaarsconcert en de bevrijdingsconcerten, waarin vooral de samenwerking wordt gezocht met andere verenigingen en stichtingen, volgden nog vele grote evenementen die door PVO georganiseerd werden zoals  de opening van de Fietsbrug (De Malebrug) over de Eem in 2008,  de Warme Winter Avonden in Dickens Sfeer in Soest Zuid vanaf 2008, het 110 jarig bestaan in 2009 waarbij grootst werd uitgepakt door PVO met een concert met het Westlands Mannenkoor,  wederom een Big Band Blow Night, een slagwerkavond en een concert met Edison Winnaar Gé Reinders. In het voorjaar van 2012 werd wederom een Malebrug concert gegeven mmv het Geasbeeker Gilde uit soest en in het najaar een concert met alle onderdelen van PVO met niemand minder dan Cor Bakker.

In 2014 bestaat PVO 115 jaar. Dit zal groots gevierd worden met een concert op zaterdag 22 maart 2014. Zet het vast in Uw agenda.

Naast de harmonie bestaan er binnen PVO nog diverse muziekgroepen zoals de Big Band Blow, de Eemlander Blaaskapel, een slagwerkgroep en diverse andere muziekensembles. .

Tijdens het concert op 5 mei zal de Harmonie van PVO onder leiding van Peter Rieken wederom gepaste muziekstukken ten gehore brengen die passen bij een 5 mei viering. Bij aankomst wordt u al direct in de stemming van het concert gebracht door de slagwerkgroep van PVO. De slagwerkgroep staat onder leiding van Frank Kamperman.

Voor een ieder zal in de pauze koffie en thee worden geschonken. De koffie en de thee wordt u aangeboden door de stichting Comité 4 en 5 mei Soest - Soesterberg.

Het Militaire Luchtvaart Museum is open vanaf 13.30 uur. Het concert vangt aan om 14.00 uur.

Kaarten voor dit concert zijn gratis af te halen bij het VVV in Soest en drogisterij Sukking te Soesterberg.

Bij de ingang van het MLM krijgt u allen een programma voor deze middag uitgereikt.