Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Catering CentraalSoester CourantVan de Grift

Militaire Oldtimer Colonne op 11 mei 2013

Terug naar overzicht

Publicatiedatum: 08-04-2013Militaire Oldtimer Colonne op 11 mei 2013

Militaire oldtimer colonne door Soest op 11 mei 2013 met optreden Big Band Blow van PVO.

Stop van ongeveer een uur voor het gemeentehuis van Soest

Met zo’n 90 voertuigen (bemand door zo’n 250 deelnemers) zoals tanks, pantservoertuigen, geschut en jeeps zullen de aan de stichting Militair Depot verbonden leden van de vereniging “Military Display” met hun oldtimer legervoertuigen op zaterdag 11 mei 2013 Soest aan doen. Het doel van de stichting Militair Depot is, het publiek te laten zien hoe de geallieerden waren geüniformeerd, uitgerust en bewapend, als hommage aan onze bevrijders. Momenteel kent de vereniging de volgende eenheden:

  • Stafgroep Prinses Irene brigade 1944-1945;
  • Seaforth Higlanders of Canada 1944-1945;
  • “Oranjehaven” Nederlanders in Londen 1940-1945;
  • Compagnie HQ 104 U.S. Infantery Division 1944-1945;
  • American Airborne 82nd & 101 st U.S. Airborne Division 1944-1945.
  • Unifil.

De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg wil graag haar medewerking verlenen om de colonne op 11 mei 2013 weer in Soest te ontvangen. Naast de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg zal ook loco-burgemeester H. Witte  aanwezig zijn als de colonne voor het gemeentehuis staat opgesteld. U bent allen van harte welkom. De koffie en de thee die uitgeschonken wordt bij het gemeentehuis wordt aan iedereen die aanwezig is aangeboden door de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg en Eetcafé Centraal.  Voor de kinderen is er uiteraard limonade.

Route op 11 mei 2013 door Soest (wijzigingen voorbehouden) Let op de Soester Courant)

Vanuit de richting Baarn (Torenlaan), Stadhouderslaan volgen, linksaf Van Weedestraat, Steenhoffstraat, bij rontonde rechtsaf Dalweg op, nar plein voor het gemeentehuis met een stop.

Kort voor aankomst op het plein voor het gemeentehuis stijgen de drums en de pipers uit de voertuigen en lopen voor de colonne uit naar het gemeentehuis.

Aankomst bij het gemeentehuis tussen 10.30 uur en 11.00 uur. Vertrek gemeentehuis 12.00 uur.

Na de pauze vertrek vanaf het gemeentehuis rechts af de Dalweg op. Daarna Beukenlaan, Laanstraat, Beckeringstaart, stukje Koningsweg en daarna links af de Biltseweg weer op richting Maartensdijk.

Optreden van de Big Band Blow van PVO.

Tijdens de stop bij het gemeentehuis van Soest zullen een aantal muzikale sessies  worden verzorgd door Big Band Blow, onderdeel van Muziekvereniging PVO.

Veertien knallende blazers en een spetterende ritmesectie van vijf man. Zet hier een overenthousiaste dirigent voor, en je hebt het recept voor een aanstekelijk optreden.

Voor deze speciale dag is er een programma samengesteld dat aansluit bij het thema

Bevrijding en Bevrijding vieren’.

Big Band muziek uit de jaren ’40’: een muzieksoort dat veel mensen destijds letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren klonk en ook jongere mensen weer weet te bekoren.

Het inmiddels 18 jaar “oude” orkest heeft al vele bijzondere wapenfeiten op haar naam staan en menig evenement in Soest en wijde omgeving, zelfs in het buitenland, werd opgeluisterd.

Vaak werkt Big Band Blow samen met lokale artiesten of met andere muziekgezelschappen.

Ook deze keer belooft het weer een geweldig optreden te worden olv de dirigent Elwin van de Molen.

Meer informatie over Big Band Blow en PVO is te vinden op : http://www.pvosoest.nl

Voor foto's 2013 klik hier: