Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Webdesign SoestDrukkerij ESEDCatering Centraal

Militaire oldtimer colonne op 19 mei 2012

Terug naar overzicht

Publicatiedatum: 26-04-2012

Levend museum in Soest

Stop van ongeveer een uur voor het gemeentehuis van Soest

Met zo’n 90 voertuigen zoals tanks, pantservoertuigen, geschut en jeeps zullen de aan de stichting Militair Depot verbonden leden van de vereniging “Military Display” met hun oldtimer legervoertuigen op zaterdag 19 mei 2012 Soest aan doen. Het doel van de stichting Militair Depot is, het publiek te laten zien hoe de geallieerden waren geüniformeerd, uitgerust en bewapend, als hommage aan onze bevrijders. Momenteel kent de vereniging de volgende eenheden:

  • Stafgroep Prinses Irene brigade 1944-1945;
  • Seaforth Higlanders of Canada 1944-1945;
  • “Oranjehaven” Nederlanders in Londen 1940-1945;
  • Compagnie HQ 104 U.S. Infantery Division 1944-1945;
  • American Airborne 82nd & 101 st U.S. Airborne Division 1944-1945.
  • Unifil.
De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg wil graag haar medewerking verlenen om de colonne op 19 mei 2012 weer in Soest te ontvangen. Naast de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg zal ook burgemeester A. Noordergraaf aanwezig zijn als de colonne voor het gemeentehuis staat opgesteld. U bent allen van harte welkom. De koffie en de thee die uitgeschonken wordt bij het gemeentehuis wordt aan iedereen die aanwezig is aangeboden door de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg en Eetcafé Centraal. Voor de kinderen is er uiteraard limonade.
 
Zie voor herdenken en vieren ook www.4-5-mei.nl
 
Route op 19 mei 2012 door Soest.
 
Via de Biltseweg (N234) (vanuit de richting Maartensdijk) rechtsaf de Koningsweg op. Daarna Beckeringstraat, Laanstraat, Beukenlaan, Dalweg en parkeren voor het gemeentehuis van Soest.

Kort voor aankomst op het plein voor het gemeentehuis stijgen de drums en de pipers uit de voertuigen en lopen voor de colonne uit naar het gemeentehuis.

Aankomst bij het gemeentehuis omstreeks 10.30 uur. Vertrek bij het gemeentehuis omstreeks 11.30 uur.

Na de pauze vertrek vanaf het gemeentehuis links af de Dalweg op. Daarna Steenhoffstraat, Van Weedestraat, Stadhouderslaan richting Baarn.
 
 

Optreden van de Big Band Blow van PVO.

Tijdens de stop bij het gemeentehuis van Soest zullen een aantal muzikale sessies  worden verzorgd door Big Band Blow, onderdeel van Muziekvereniging PVO.

Veertien knallende blazers en een spetterende ritmesectie van vijf man. Zet hier een overenthousiaste dirigent voor, en je hebt het recept voor een aanstekelijk optreden.
Voor deze speciale dag is er een programma samengesteld dat aansluit bij het thema.

‘Bevrijding en Bevrijding vieren’.

Big Band muziek uit de jaren ’40’: een muzieksoort dat veel mensen destijds letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren klonk en ook jongere mensen weer weet te bekoren.

Het inmiddels 17 jaar “oude” orkest heeft al vele bijzondere wapenfeiten op haar naam staan en menig evenement in Soest en wijde omgeving, zelfs in het buitenland, werd opgeluisterd.

Vaak werkt Big Band Blow samen met lokale artiesten of met andere muziekgezelschappen.
Ook deze keer belooft het weer een geweldig optreden te worden olv de dirigent Elwin van de Molen.
Meer informatie over Big Band Blow en PVO is te vinden op : http://www.pvosoest.nl

Voor foto's 2011 klik hier

Voor foto's 2012 klik hier