Facebook
Comité 4 en 5 mei
035-602 10 08

Catering CentraalDrukkerij ESEDVan de Grift

Concert met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht

Terug naar overzicht

Publicatiedatum: 27-05-2018Concert met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht

Concert met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht onder leiding van gastdirigent Lute Hoekstra  op 23 juni 2018 te Soest.

Plaats: Sporthal (Optisport) van de Sportboulevard De Engh aan de Dalweg 181 te Soest.

Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg in nauwe samenwerking met de gemeente Soest en voor iedereen toegankelijk. 

Voor dit concert hebben de veteranen woonachtig in onze gemeente een persoonlijke uitnodiging ontvangen.  De adressen waren door de gemeente Soest verkregen via het Veteraneninstituut in Doorn.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Brand story van het Orkest.

Nergens anders ter wereld vind je 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie in één orkest. Vakmusici die stuk voor stuk behoren tot de top binnen hun discipline.

Met als resultaat soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. Een geluid uit duizenden. Dat is het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Het orkest is bekend van bevrijdingspop, militair ceremonieel of de Last Post bij de aankomst van de MH17-slachtoffers op vliegbasis Eindhoven, maar doet veel meer.

Verrassende samenwerkingen met andere muzikanten, zangers en zangeressen zoals Ellen ten Damme en Leona Philippo zorgen voor een afwisselend repertoire. Van Uptown Funk van Bruno Mars tot de filmmuziek van Mission Impossible. Ook klassiekers als Brothers In Arms van Dire Straits en de soundtrack van Top Gun komen voorbij.

Lichtshows en beelden op een drie bij zes meter grote led wall zorgen voor visueel spektakel. Het orkest is hip, funky, strak, gedurfd én benaderbaar. Een unieke combinatie. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een spierballenorkest met een subtiele touch. Intiem als de situatie daarom vraagt, en het volgende moment groots. Dynamisch dus, maar altijd met een volstrekt eigen sound waar je niet omheen kan.

Programma voor deze avond heeft als thema ‘SUMMERTIME’

Na een barre winter is het SUMMERTIME bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht!

Samen met gastvocalisten Erica Yong (Lead) en Sanne Croesema en Michelle Knipscheer (Backings)  staat het orkest onder leiding van chefdirigent Jasper Staps weer garant voor een avond barstensvol zonnige hits met een swingend zomerprogramma. 

Van de zwoele Spaanse stranden naar de vrolijke deuntjes van straatmuzikanten uit Oost-Europa en hits van Jennifer Lopez, Snarky Puppy en Aviicci - stilzitten is geen optie!

Dompel je onder in het échte zomeravondgevoel met SUMMERTIME.

Kort programmaoverzicht:

20.00 uur:           Aanvang met openingswoord door de voorzitter van de stichting comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg C.J.(Cees) Vos.

20.05 uur            Toespraak door burgemeester R.T. Metz.

20.10 uur            Uitreiking draaginsignes Nobelprijs VN militairen aan enkele veteranen woonachtig in de gemeente Soest door burgemeester R.T. Metz gevolgd door het Wilhelmus 1e couplet.

20.15 uur            Aanvang Concert

21.00 uur            Pauze

21.25 uur            Aanvang tweede deel concert.

22.15 uur            Einde concert

(Opm: tijden zijn plusminus tijden)

(Tip: neem een kussentje oid mee om op te zitten,  want we maken ook gebruik van de tribune).

Kaarten zijn gratis af te halen bij boekhandel Van de Ven, Soesterbergsestraat 54c, hoek Plein van Zuid te Soest (tijdens openingstijden) en museum Soest op de woensdag-, vrijdag-, zaterdag-  en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Dit concert is financieel mogelijk gemaakt door: RABO bank Amersfoort Eemland, Prins Bernhard Cultuurfonds, KF Heinfonds en de gemeente Soest.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij C.J.(Cees) Vos, e mail adres cees.vos@4-5-mei.nl of op tel nr. 06-28939510.

Bovenstaand concert was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Klik hier voor de foto's.